top of page

KESÄN TURVALLISUUSVINKKEJÄ KOIRILLE ja KISSOILE

1. Älkää KOSKAAN jättäkö lemmikkiänne kuumaan autoon. Lämpöhalvaus voi kehittyä ja tukehtuminen seurata kirjaimellisesti MINUUTEISSA kuumassa autossa. Usein ei ymmärretä kuinka kuumaksi sisätilat voivat pysäköidyssä autossa muuttua. Paras vaihtoehto lämpiminä päivinä jättää lemmikki kotiin. Jos kuljetatte koiraa tai kissaa autossa, ottakaa mukaan myös vettä ja vesiastia sekä ottakaa lemmikkinne mukaan kun poistutte autosta.

2. Muistakaa tassut. Kun aurinko paistaa, esim. metalli- tai asvalttipinnat voivat kuumeta huomattavasti. Välttäkää kuumalla asvaltilla kulkemista; tämä voi paitsi polttaa tassuja, nostaa ruumiinlämpötilan liian korkeaksi.

3. Vesi ja varjo. Pitäkää niin pitkälle kuin mahdollista lemmikkinne viileissä ja mukavissa oloissa kun olette itse poissa kotoa lämpimällä ilmalla. Jos olette yhdessä ulkona auringossa pidemmän aikaa, varmistakaa lemmikkinne vedensaanti jottei tämä kuivu. Pyrkikää siihen että lemmikki pääse mahdollisimman usein varjoisaan paikkaan.

4. Kampaus. Jos lemmikillänne on paksu turkki, harkitse sen leikkaamista kesäksi. 3-4 cm on sopiva minimipituus jottei lemmikkinne iho pala auringossa (kyllä vain, eläintenkin iho voi palaa auringossa!).

5. Tämä vinkki koskee kissoja: Käyttäkää ikkunoissa ristikoita tai verkkoja. Kissat istuskelevat mielellään ikkunalaudoilla ja kun avaamme ikkunamme jotta ilma vaihtuisi on aina vaarana että kissamme putoaa ikkunasta.

6. Grillatkaa turvallisesti. Moni ruoka ja juoma jota tarjoilemme grillatessamme on haitaksi lemmikeille. Pitäkää lemmikkinne erossa alkoholista sekä ruuista kuten viinirypäleistä, sipulista ja suklaasta.

Mukavaa kesää!

Ajankohtaista:
Viimeisimmät uutiset
bottom of page