Rokotukset ja madotukset

Rokotukset ja madotukset ovat hyvin tärkeät lemmikkisi terveydenhuollossa. Me tarjoamme laajan valikoiman rokotteita koiran- ja kissanpennuille, sekä aikuisille lemmikeille. Klinikaltamme saat myös milloin tahansa lisätietoa lemmikkisi madotuksesta sekä oikean tuotteen löytämisestä.

Leikkaukset

Leikkaukset ovat tärkeä osa sairauden hoitoa ja ennaltaehkäisemistä koirilla ja kissoilla. Klinikallamme suoritamme kaikki suurimmat toimenpiteet, kuten sterilointi, kastrointi ja pehmytkudoksen leikkaukset. Toimenpiteet suoritetaan turvallisesti käyttäen inhalaatioanestesiaa ja moderneja seurantalaitteita. Klinikaltamme löytyy myös polttolaite. Ortopedisia ja neurologisia toimenpiteitä vaativat potilaat lähetetään eteenpäin näille toimenpiteille erkoistuneille klinikoille.

Iho- ja korvavaivoja

Dermatologiset ongelmat vaivaavat usein lemmikkiemme korvia ja ihoa. Tarkka tutkimus mahdollistaa mahdollisimman tehokasta hoitoa iho-ongelmiin. Potilaamme diagnosoidaan laajalla valikoimalla diagnostisia välineitä (mikroskooppi, mustavalolamppu, mikrobiologia- ja allergiatestit) klinikalla ja yhteistyössä ulkopuolisten laboratorioitten kanssa (IDEXX, Laboklin, Movet). Hoito räätälöidään jokaisen potilaan tarpeiden mukaan. patient.

Viralliset PEVISA-tutkimukset

Suoritamme virallisia polvi-, sydäntutkimukset ja myös lonkka-, kyynernivel- sekä selkäkuvauksia. 

 

Viralliset echokardiograaffiset tutkimukset (sydämen ultraäänitutkimukset) suorittaa sydänspesialisti Andrea Gladuli.


Viralliset silmätutkimukset meillä suorittaa asiaan erikoistunut eläinlääkäri Pekka Sarkanen.

Hinnasto

Laboratoriotutkimukset

Diagnoosin tekemiseen lemmikillesi tarvitaan usein joitain laboratorianäytteitä. Verikokeet auttavat diagnosoimaan useita ongelmia, kuten tulehduksia, maksa- tai munuaisvaivoja, diabetes mellitus tai elektrolyyttimuutoksia. Virtsaa tutkitaan usein virtsatietulehdusten tai munuaisvaivojen varalta. Mikroskooppisessa tutkimuksessa tutkitaan esimerkiksi iho- ja korvavaivoja. 

 

Klinikaltamme löytyy oma laboratorio, mikä oikeuttaa veren (hematologia, biokemia, verikaasuanalyysi, hyytymisarvot, hormonianalyysit) ja virtsan nopeaan tutkimukseen. Edistyneempi endokrynologinen, mikrobiologinen tai allergiatutkimus sekä histopatologiset tutkimukset suoritetaan yhteistyössä ulkopuolisten laboratorioitten kanssa: IDEXX (Vetlab), Movet ja Laboklin. Arvioidaksemme dermologisia potilaitamme tutkimme korva- ja ihonäytteitä, iho raapenäytteitä sekä sytologiaa. 

 

Tarjoamme myös progesteroni- ja geeninäytteitä. Klinikallamme on käytössä laboratoriolaitteisto, jolla voidaan mitata progesteronin taso paikan päällä. Testiä varten tarvitaan yksi verinäyte ja tulokset valmistuvat tunnin sisällä

Mikrosirutus ja lemmikkieläinpassi

Lemmikin tunnistautuminen on erittäin tärkeää jos suunnittelet matkustamista ulkomaille. Ennen lähtöä lemmikkisi tarvitsee Eurooppalaisen lemmikkieläinpassin, mikrosirun sekä voimassaolevat rokotukset ja madotukset.

 

Tarkistuttakaa meillä kaikki tiedostot niin me varmistamme että lemmikkisi on valmis matkalle.

Ensi-apu, hätätapaukset ja päiväsairaala

Tarjoamme ensi-apua ja tehohoitoa hätätapauksissa: klinikalla tapahtuvaa laboratoriokokeita, röntgen- ja ultraäänitutkimuksia, leikkauksia ja päiväsairaalahoitoa. Teemme yhteityötä Helsingin yliopistollisen eläinsairaalan ja AISTI eläinsairaalan kanssa jos potilaamme tarvitsevat pidemmänaikaista sairaalahoitoa.

Eksoottiset eläimet

Tarjoamme terveystarkistuksia, ensi-apua ja hoitoa kaneille, marsuille, freteille, hiirille, rotille ja muille pienille eksoottisille eläimille. Teemme yhteityötä eksoottiisiin eläimiin erikoistuneitten eläinlääkäreitten kanssa, ja tarvittaessa lähetämme potilaamme eteenpäin jatkotutkimuksia varten.

Eutanasia ja tuhkaus

Parantumattomat taudit voivat tehdä lemmikkisi elämästä todella vaikean. Eutanasia on kivuton tapa antaa eläimen nukkua pois.

 

Teemme yhteistyötä Suomen Eläintuhkauksen kanssa.

Sisätaudit ja sairauden hoitaminen

Meidän päätavoitteena on oikea diagnoosi ja hoito lemmikillesi. Autamme eläimiä joilla on ruuansulatuskanavaoireita, hengitysvaikeuksia, maksa- ja munuaisvaivoja, sydänvaivoja jne. Hoidamme hormonaalisia muutoksia (kuten esimerkiksi diabetes mellitus, lisämunuaisvaivoja jne.), lihaksiin ja luustoon liittyvät ongelmat sekä neurologiset ongelmat. Modernit laitteet (EKG, verenpaineenseurantalaite) ja laaja valikoima diagnostisia tarvikkeita auttavat meitä auttamaan lemmikkiäsi mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. Joissain vaikeissa tapauksissa teemme yhteistyötä monien asiantuntevien eläinlääkäreitten ja klinikoitten kanssa.

Hammashoito

Hammastoon liittyvät ongelmat ovat hyvin yleisiä koirilla ja kissoilla. Oikea diagnoosi ja hoito ovat tarpeen varmistaakseen että vältytään kaikesta suun ongelmiin liittyvästä kivusta ja ja epämiellyttävästä olosta. Klinikaltamme löytyy laaja valikoima edistynyttä, hammashoitoon tarvittavia välineitä (ultraäänilaite hammaskivenpoistoon, tarvikkeita hampaidenpoistoon sekä hammasröntgen) taatakseen lemmikillesi korkealaatuista hampaidenhoitoa.

Silmävaivoja

Useat eri sairaudet voivat vaikuttaa silmiin ja näköön. Näön tarkistus, oftalmoskopia, ultraääni, eri värjäyksien käyttö ja kyynelnesteen valmistuksen arviointi tarjoaa tarvittavaa tietoa oikean diagnoosin ja hoidon saamiseksi. Suoritamme toimenpiteitä kuten ripsienpoisto, cherry-eye eli kirsikkasilmäleikkauksia sun muita. Klinikkamme tekee yhteistyötä silmiin erikoistuneen eläinlääkärin Pekka Sarkasen kanssa, joka vierailee klinikallamme lähes joka kuukausi. Tarvittaessa potilaat lähetetään eteenpäin jatkotoimenpiteitä varten.

Röntgentutkimukset

Potilaat joilla on tuki- ja liikuntaelimen, sydämen tai hengitystien kanssa ongelmia vaatii röntgentutkimuksen täydellisen diagnoosin tekemiseen. Röntgenkuvia käytetään myös apuna kun diagnosoidaan ongelmia vatsaontelossa, kuten virtsakiviä, vierasesineitä tai torsiota.

Klinikkamme on varustettu modernilla röntgenlaitteistolla, mikä oikeuttaa nopeaan ja korkealaatuiseen diagnoosin tekemiseen.

 

Suoritamme myös Kennelliiton virallisia lonkka-, kyynernivel ja selkäkuvauksia.

Ultraäänitutkimukset

Vatsaontelon ultraäänitutkimus on tärkeä työkalu, joka sallii meitä tarkistamaan virtsarakkoa ja munuaisia, maksaa, pernaa, suolistoa ja paljon muuta. Tutkiminen on kivutonta, nopeaa ja helppoa, eikä eläintä yleensä tarvitse rauhoittaa.

Klinikaltamme löytyy korkealaatuinen vatsaontelon ja sydämeen tutkimiseen tarkoitettu ultraäänilaite, jonka avulla voimme tutkia virtsatie-, sukuelin-, suolisto-, sydän- sekä rintakehänsisäisiä ongelmia.

Tiineysultra voidaan suorittaa 28. päivänä astumisesta. Myöhäinen ultraäänitutkimus voi auttaa meitä arvoimaan pentujen kuntoa sekä diagnosoimaan mahdollisia poikkeavuuksia.

 

Sydämen ultraäänitutkimus on paras tapa diagnoisoimaan sydänsairauksia kissoilla ja koirilla. Parhaan hoidon takaamiseksi sydänpotilaitamme tutkii kardiologi Andrea Gladuli.

Pentutarkastukset

Pentutarkastuksissa tehdään terveystarkistus nuorille pennuille. Todistus lemmikin terveydentilasta annetaan kasvattajille ja omistajille. Samaan aikaan voidaan suorittaa mikrosirutus ja Kennelliittoon rekisteröinti.

Laserhoito

Potilaita joilla on krooninen kipu, nivelrikkoa ja tuki- ja liikuntaelimistöön kohdistuneita vaurioita on todella haastavaa hoitaa. Laserhoito on turvallinen ja kivuton tapa helpottaa näiden potilaitten elämää. Laserhoitoa käytetään myös dermatologisissa ongelmissa ja traumapotilailla, koska se nopeuttaa haavojen paranemista ja ihon uusiutumista.

 

Kilnikaltamme löytyy moderni K-Laser laite ja koulutettu henkilökunta joka mielellään neuvoo teitä mahdollisen hoidon suhteen.

Kynsi- ja turkinhoito

Kynsien ja turkin hoito kotona voi joskus olla todella haastavaa, tai jopa mahdotonta. Ammattitaitoiset hoitajamme voivat auttaa teitä näiden ongelmien kanssa. Jos lemmikkisi on todella yhteistyökyvytön niin pieni rauhoitus voi olla tarpeen. Tarjoamme kynsienleikkuun ja turkin peruslyhennyksen, korvien puhdistuksen sekä pesun.

Eläinruuat, lääkkeet ja itsehoitotuotteet


Tarjoamme laajan valikoiman lemmikkien lääkkeitä ja itsehoitotuotteita, madotuksia, punkkilääkkeitä ja eläinten ruokia. Hyllyiltämme löydät sekä tavallisia ruoksia sekä erikoisruokavalioita. Tarkempia ruokavalioita ja tuotteita voidaan tilata teille. Ottakaa rohkeasti yhteyttä konsultaatiota varten.

 

Voitte tilata ruokaa täältä

Eläinlääkäri Elainlaakari Veterinär Veterinar Loviisa  Lovisa

Seppäläntie 19

07920 Loviisa

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon