top of page

Rokotukset ja madotukset

Rokotukset ja madotukset ovat tärkeitä lemmikkisi terveydenhuollossa. Tarjoamme laajan valikoiman rokotteita koiran- ja kissanpennuille sekä aikuisille lemmikeille ja kaneille.

 

Klinikaltamme saat myös aina lisätietoa lemmikkisi madotuksesta sekä oikean tuotteen löytämisestä.

Hammashoidot

Hampaistoon liittyvät ongelmat ovat yleisiä koirilla ja kissoilla. Oikea diagnoosi ja hoito ovat tarpeen jotta voidaan välttyä suun ongelmiin liittyvästä kivusta ja ja epämiellyttävästä olosta.

 

Klinikaltamme löytyy laaja valikoima edistynyttä, hammashoitoon tarvittavaa välineistöä (mm. ultraäänilaite hammaskivenpoistoon, hammasröntgen) joiden avulla lemmikillesi voidaan taata korkealaatuinen hammashoito, myös kirurgiset hampaanpoistot.

Iho- ja korvavaivat

Dermatologiset ongelmat vaivaavat usein lemmikkiemme korvia ja ihoa. Tarkka tutkimus mahdollistaa mahdollisimman tehokkaan hoidon löytymisen näihin ongelmiin. Potilaamme diagnostisoidaan laajalla valikoimalla tutkimusmenetelmiä klinikalla (mm. mikroskooppitutkimukset, mustavalolamppu, mikrobiologia- ja allergiatestit) ja yhteistyössä ulkopuolisten laboratorioiden kanssa (IDEXX, Laboklin, Movet). Hoito räätälöidään jokaisen potilaan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti.

Laboratorio

Diagnoosin varmistamiseksi lemmikillesi tarvitaan usein laboratoriokokeita. Verikokeet auttavat analysoimaan useiden onglemien alkuperää, kuten tulehduksia, maksa- tai munuaisvaivoja, diabetes mellitusta tai muutoksia elektrolyytteissä. Virtsaa tutkitaan usein virtsatietulehdusten tai munuaisvaivojen varalta. Mikroskooppitutkimuksia käytetään esimerkiksi iho- ja korvanäytteiden ollessa kyseessä. 

Klinikaltamme löytyy oma laboratorio, mikä mahdollistaa veren (verenkuva, elinarvot, verikaasuanalyysi, hyytymisarvot, hormonianalyysit) ja virtsan nopean tutkimuksen. Edistyneemmät endokrinologiset, mikrobiologiset tai allergiatutkimukset, sekä histopatologiset tutkimukset suoritetaan yhteistyössä ulkopuolisten laboratorioiden kanssa: IDEXX (Vetlab), Movet ja Laboklin. Dermatologiapotilailtamme tutkimme korva- ja ihonäytteitä, ihon raapenäytteitä sekä sytologiaa

Tarjoamme myös progesteroni- ja geenitutkimuksia. Klinikallamme on käytössä laboratoriolaitteisto, jolla voidaan mitata progesteronin taso paikan päällä. Testiä varten tarvitaan yksi verinäyte ja tulokset valmistuvat tunnin sisällä.

Röntgentutkimukset

Potilas jolla on tuki- ja liikuntaelimen, sydämen tai hengitystiehyiden ongelmia, vaatii röntgentutkimuksen diagnoosin varmistamiseksi. Röntgenkuvia käytetään myös apuna kun diagnostisoidaan ongelmia vatsaontelossa, kuten virtsakiviä, vierasesineitä tai torsiota.

Klinikkamme on varustettu modernilla röntgenlaitteistolla, mikä helpottaa nopean ja korkealaatuisen diagnoosin tekemistä.

Suoritamme myös Kennelliiton virallisia lonkka-, kyynärnivel- sekä selkäkuvauksia.

Mikrosirutus ja lemmikkieläinpassi

Lemmikin tunnistusmerkintä on pakollinen jos suunnittelet matkustamista ulkomaille. Ennen lähtöä lemmikkisi tarvitsee Eurooppalaisen lemmikkieläinpassin, mikrosirun sekä voimassaolevat rokotukset ja madotukset.

 

Autamme teitä varmistamaan että lemmikkinne on valmis matkalle.

Viralliset tutkimukset

Suomen Kennelliitto (PEVISA) - suoritamme virallisia lonkka-, kyynärnivel- sekä selkäkuvauksia, polvilausunnot- ELL Claudio Pierro).

 

Suomen Kennelliitto (PEVISA), Suomen Kissaliitto (PawPeds)- suoritamme viralliset sydäntutkimukset (sydänkuuntelu, sydämen ultraäänitutkimukset, EKG- sydänfilmi ja Holter) sekä muniaisten ultraäänitutkimukset- ELL Agnieszka Grobelna

Hinnasto ja Ajanvaraus

Ensi-apu, hätätapaukset ja päiväsairaala

Tarjoamme ensiapua ja tehohoitoa hätätapauksissa: klinikallamme akuutteja tilanteita varten klinikkalaboratorio, röntgen- ja ultraäänitutkimukset, leikkaukset ja päiväsairaalahoitoa.
 

Klinikallamme myös käytössä vasta-aine kyyn puremaan.

Eksoottiset eläimet

Tarjoamme terveystarkistuksia, ensi-apua ja hoitoa kaneille, marsuille, freteille, hiirille, rotille ja muille pienille eksoottisille eläimille. Teemme yhteityötä eksoottiisiin eläimiin erikoistuneiden eläinlääkäreiden kanssa, ja tarvittaessa lähetämme potilaamme eteenpäin jatkotutkimuksia ja -toimenpiteitä varten.

Eläinruuat, lääkkeet ja itsehoitotuotteet

Tarjoamme laajan valikoiman lääkkeitä ja itsehoitotuotteita, madotuksia, punkkilääkkeitä ja ruokia lemmikeille. Hyllyistämme löydätte erikoisruokavalioita. Tarvittavia  ruokia sekä tuotteita voidaan tilata teille. Ottakaa mielellään yhteyttä kyseisiin asioihin liittyen.

Sisätaudit ja sairauden hoitaminen

Päätavoitteenamme on oikea diagnoosi ja hoito lemmikillesi. Autamme eläimiä joilla on mm. ruuansulatuselimistön oireilua, hengitysvaikeuksia, maksa- ja munuaisvaivoja, sydänvaivoja. Hoidamme hormonaalisia muutoksia (kuten esimerkiksi diabetes mellitusta, lisämunuaisvaivoja), lihaksiston ja luustoon liittyviä ongelmia sekä neurologisia ongelmia. Moderni laitteisto (ultraääni, röntgen, laboratorio, EKG, Holter, verenpaineenseurantalaite) ja laaja valikoima diagnostisia työvälineitä mahdollistavat lemmikillesi mahdollisimman nopen ja tehokkaan avun.

UltraVetin Sydän ja Hengitystieklinikka

  • Kardiologia eli sydänsairaudet (lue lisää)

  • Hengitysteiden ja keuhkojen sairaudet (lue lisää)

  • Gastroenterologia eli ruoansulatuskanavan, maksan sairaudet

  • Urologia ja Nefrologia eli virtsatiesairaudet, munuaissairaudet

  • Endokrinologia eli hormonitoiminnan häiriöt

  • Immunologia eli immunologiset sairaudet

  • Hematologia eli veren sairaudet

  • Infektiosairaudet

  • Geriatria eli iäkkäiden potilaiden sairaudenhoito

Leikkaukset

Leikkaukset ovat tärkeä osa monen sairauden hoitoa ja ennaltaehkäisyä koirilla ja kissoilla. Klinkallamme suoritamme steriloinnit, kastroinnit ja muut pehmytkudosleikkaukset. Toimenpiteet suoritetaan turvallisesti inhalaatioanestesian ja modernin seurantalaitteiston avulla. Klinikaltamme löytyy myös polttolaite. Ortopedisia ja neurologisia toimenpiteitä vaativat potilaat lähetetään eteenpäin näihin toimenpiteisiin erkoistuneille klinikoille.

Silmävaivat

Useat eri sairaudet voivat vaikuttaa silmiin ja näköön. Näön tarkistus, oftalmoskopia, silmänpaineen mittaus, ultraääni, eri värjäyksien käyttö sekä kyynelnesteen tuotannon arviointi antavat tarvittavaa tietoa oikean diagnoosin ja hoidon saamiseksi. Suoritamme toimenpiteitä kuten ripsienpoistoja ja kirsikkasilmäleikkauksia. Tarvittaessa potilaat lähetetään eteenpäin jatkotoimenpiteitä varten.

Ultraäänitutkimukset

Vatsaontelon ultraäänitutkimus on tärkeä työkalu, joka mahdollistaa mm. virtsarakon, munuaisten, maksan, pernan ja suoliston tarkistuksen monenlaiseen oireiluun liittyen.  Tutkiminen on kivutonta, nopeaa ja helppoa, eikä eläintä yleensä tarvitse rauhoittaa.

Klinikaltamme löytyy korkeatasoinen ultraäänilaitteisto jonka avulla vatsaontelon tutkimuksen lisäksi voidaan luotettavasti tarkastella sydämen, virtsatiehyiden, sukuelinten, suoliston ja rintakehän sisäisiä ongelmia.

Tiineysultra voidaan suorittaa 28. päivänä astumisesta. Myöhäinen ultraäänitutkimus voi auttaa meitä arvoimaan pentujen kuntoa sekä diagnosoimaan mahdollisia poikkeavuuksia.

 

Sydämen ultraäänitutkimus on paras tapa diagnoisoimaan sydänsairauksia kissoilla ja koirilla. 

Lue lisää: www.ultravet.fi

Laserhoito

Potilaita joilla on kroonisia kipuja, nivelrikkoa tai tuki- ja liikuntaelimistön vaurioita saattaa usein olla haastavaa hoitaa. Laserhoito on turvallinen ja kivuton tapa helpottaa näiden potilaiden elämää. Laserhoitoa käytetään myös dermatologisiin ongelmiin sekä myös traumapotilaille, koska se nopeuttaa haavojen paranemista ja ihon uusiutumista.

 

Kilnikaltamme löytyy moderni K-Laser laite ja koulutettu henkilökunta joka mielellään neuvoo teitä mahdollisen hoidon suhteen.

Pentutarkastukset

Pentutarkastuksissa suoritetaan terveystarkastus nuorille pennuille. Todistus lemmikin terveydentilasta annetaan kasvattajille ja omistajille. Samaan aikaan voidaan suorittaa mikrosirutus ja Kennelliittoon rekisteröinti.

LOVETin Kasvattajaklubi

Huhtikuusta 2021 alkaen voit halutessasi ryhtyä LOVETin kasvattaja-asiakkaaksi. Haluamme tiivistää yhteistyötä kasvattajien kanssa tulevaisuudessa ja siksi tarjota lisääntymispalveluita jäsenhinnoin.

Jäsenyys on ilmainen, mutta asiakkuuden voimassa pysyminen vaatii vähintään yhden tiineyden seurannan sekä kyseisen pentueen terveystarkastukäynnin LOVETissa / kalenterivuosi.

Erikoishinnat jäsenille

Turkin ja kynsien hoito

Kynsien ja turkin hoito kotona voi joskus olla haastavaa, tai jopa mahdotonta. Ammattitaitoiset hoitajamme voivat auttaa teitä näiden ongelmien kanssa. Jos lemmikkisi ei salli hoitotoimenpiteitä, kevyt rauhoitus voi joskus olla tarpeen. Klinkallemme voitte varata ajan kynsienleikkuuta, turkin peruslyhennystä, pesua sekä korvien puhdistusta varten.

Eutanasia ja tuhkaus

Eutanasia on kivuton tapa antaa eläimen nukkua pois kun muita hoitovaihtoehtoja ei enää ole.

 

Teemme yhteistyötä Suomen Eläintuhkauksen kanssa.

Hammas
skin
ultravet2.png
bottom of page