top of page

Vasta-aine (Viper Venom Antitoxin) kyynpuremalle on nyt saatavilla klinikaltamme!

Kyynpuremat ovat kesäajan vaara lemmikeilemme! Tämän vuoden ensimmäinen kyyn uhri on jo käynyt klinikallamme! Jos koiraasi tai kissaasi on purrut kyy, niin kiireellinen apu on elintärkeetä. Useimmat vaaralliset puremat ovat ne jotka kohdistuvat kuonon ja kaulan alueelle. Kyyn myrkky voi aiheuttaa henkeä uhkaavaa turvotusta, ja sillä on toksinen vaikutus munuaisiin ja sydämeen. Nesteytystä ja kivunhoitoa tulisikin antaa mahdollisimman pian. Vasta-aineen anto voi tulla tarpeen herkemmillä, tai enemmän myrkkyä saaneille eläimille. Hoidon tehokkuus on yksilöllinen, mutta suurin osa eläimistä paranee ilman pysyviä terveysvaivoja.

Jos lemmikkiäsi puree kyy, niin olkaa yhteydessä eläinlääkärin kanssa mahdollisimman pian. Lemmikin liikkumista tulisi rajoittaa mahdollisimman paljon myrkyn leviämisen estämiseksi. Älkää antako mitään lääkkeitä (esim. kyypakkaus) lemmikillesi kysymättä ensin eläinlääkäriltä! Nesteytystä ja opioidipohjainen kipulääkitys annetaan ensi-apuna. Vakavimmissa tapauksissa voidaan antaa myös vasta-aine. Viper Venom Antitoxin (Vasta-aine) on nyt saatavilla klinikaltamme. Jos epäilet että lemmikkiäsi on purrut kyy, niin ota rohkeasti yhteyttä mahdollisimman pian!

Ajankohtaista:
Viimeisimmät uutiset
bottom of page