top of page

Movember - kampanja

Ainakin 80 %:lla yli 7 -vuotiaista koirista on hyvälaatuinen eturauhasen eli prostatan laajentuma.


Vain 10 – 20 %:lla näistä koirista on kliinisiä oireita, joita ovat mm. ulostus- ja virtsaamisvaikeudet. Ongelman edetessä, koiralla voidaan havaita veristä eritettä virtsaputkesta, kivuliaisuutta virtsatessa, verta virtsassa, kivuliaisuutta ejakuloinnin aikana tai verta ejakulaatiossa. Nämä oireet voivat olla jaksottaisia. Eturauhasen laajentuma voi johtaa kystojen muodostumiseen sekä sekundääritulehduksiin mitkä ovat vakavia sekä kivuliaita tiloja.


Liikkumisjäykkyyskään ei aina ole merkki nivelongelmista, vaan syynä voi olla laajentunut eturauhanen, joka tekee esim. hyppäämisestä hankalaa.


Eturauhasen laajentuma on helppo diagnostisoida ja hoitaa. Yksinkertaisella verikokeella (CPSE) voidaan todeta, onko koiran eturauhanen terve!


Jos CPSE-taso on kohonnut, on syytä suorittaa eturauhasen ultraäänitutkimus, jonka jälkeen soveltuva hoito voidaan aloittaa. Useimmissa tapauksissa, erityisesti kun diagnoosi on tehty tarpeeksi aikaisin, eturauhasen laajentuma voidaan helposti hoitaa joko lääkityksen (Ypozane) tai kemiallisen tai kirurgisen kastraation avulla

Marraskuusta 2020 lähtien tarjoamme seuraavia tutkimuksia urospuolisille seniorikoirille:

Senioritarkastus sekä CPSE-mittaus: 120EUR

Senioritarkastus, laaja perusverentutkimus sekä CPSE-mittaus: 220 EUR

Ajanvaraukset:

019-543115

Nettiajanvaraus (Senioritarkastus)


Comments


Ajankohtaista:
Viimeisimmät uutiset
bottom of page